Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 195
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 357
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 195
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 357
Składniki
Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.