Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś światowy Dzień Wegetarian i mimo, że nie zaliczam się do tej grupy, to dla wszystkich łasuchujących po moim blogu, którzy nie jadają mięsa - krem będący niesamowitym doznaniem kulinarnym.
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 14
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 14
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i starty imbir podsmażam na oliwie z oliwek. Dodaję startą marchewkę (może być na dużych oczkach) i wlewam sok pomarańczowy. Duszę. W osobnym garnku gotuję bulion warzywny. Próbuje wywar z marchewki, jeżeli jest za mało słodki to dodaję brązowy cukier. Wlewam bulion i przyprawiam chili. Wszystko miksuje blenderem na gładki krem. Kleks robię ze śmietanki 36%. Podaję z grzankami.