Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna niż zwykle - pomidorowa zupa kremowa
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 648
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 208
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 1112
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 648
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 208
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 1112
Składniki
Do garnka wlewamy ok 2 litrów wody. Wołowinę gotujemy w zimnej wodzie, a drób w zagotowanej. Gdy się wszystko zagotuje, zbieramy szumowiny jeśli są. Zmniejszamy gaz, wkładamy obraną i umytą włoszczyznę. Gotujemy 1,5 godziny. Jak już warzywa będą miękkie, wlewamy butelkę przecieru pomidorowego, chwilę jeszcze gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Wyciągamy mięso z zupy i formujemy kluseczki. Zupę całą z warzywami dokładnie blendujemy na krem. Wlewamy gorącą zupę na talerzyki, kluseczki z mięsa wykładamy na zupę, dekorujemy zieloną pietruszką. Voilà :) Jeśli mięso zostało, można zrobić krokiety mięsne z inną zupą, albo osobno jako przekąskę imprezową.