Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto z ulubionymi jabłkami
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 448
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23653
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 108
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 448
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23653
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 108
Składniki
Cisto rozwałkować podsypując mąką i wyłożyć nim tortownicę posmarowaną, dno wyłożyć papierem do pieczenia
Budyń ugotować na soku jabłkowym,dodać cukier/ do smaku/, wylać na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni piec 45-50 min.
Po upieczeniu wystudzić. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru dodać 2 śmietanfiksy i posmarować wierzch ciasta. Włożyć do lodówki najlepiej na noc.