Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, można a nawet trzeba przygotować dzień wcześniej, rozpływa się w ustach, a robi się szybko
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Składniki
Mąkę przesiać, zimny tłuszcz zetrzeć na tarce, dodać drożdże roztarte z cukrem, żółtka, śmietanę, zarobić ciasto i dać na noc do lodówki.
Do masy makowej dodać ubite białka i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto podzielić na 6 porcji, każdą rozwałkować w cienki prostokąt, posmarować makiem, zwinąć w roladki i po 3 ułożyć na blaszce. Podczas pieczenia ciasto rośnie, piec w temp 180" ok 40 min. Zimne posypać cukrem pudrem