Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Pomidory sparz i obierz ze skurki, pokroj w drobna kostkę i podsmaż na patelni, po kilku minutach dodaj mięso. Posól i popieprz. Gdy mięso już będzie gotowe dodaj sos boloński.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie po 2 plastry bo większa ilośc sie poskleja gotuj po 2, 3 minuty. Aż będzie miękkawy.
Na dno foremki Kładziemy plaster makaronu przykrywamy go cienka warstwa mięsa nakładamy kolejny makaron i kolejne mięso posypujemy serem i kładziemy kolejny makaron i kolejne mięso i znów ser. Powtarzamy ta czynność aż foremki będa pełne na wierzchu misi być ser. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 20 min aż ser sie zarumieni.