Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lody ananasowe! Wspaniale gaszą pragnienie u dorosłych, a dla najmłodszych są przepysznym deserem!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Śmietanę lekko ubić, tak aby nie była całkiem sztywna. Żółtka utrzeć na puch z 1 łyżka cukru, białka ubić na sztywno z resztą cukru, 15 dag ananasa zmiksować.
Wszystko razem połączyć, wylać do pojemniczka i wstawić do zamrażarki, trzymać aż do całkowitego zamrożenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać na płaską tackę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Lody wykładać do pucharków, dekorować pozostałymi krążkami ananasa, serduszkami wyciętymi z czekolady i listkami mięty.