Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten jesieni nie możemy nacieszyć się grzybami, dlatego też często goszczą na naszym stole.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36682
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 133
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 80
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36682
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 133
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 80
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy do niego 1 jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Z mięsa formujemy małe kuleczki i przekładamy je na talerz.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy mięsne kuleczki. Smażymy z każdej strony na złoto.
Na drugiej patelni na łyżce masła podsmażamy na złoto grzyby.
Gdy kuleczki będą już zezłocone, zalewamy je śmietanką i redukujemy na wolniejszym ogniu, aż powstanie sos.
Gdy sos będzie już zredukowany, dodajemy do niego podsmażone wcześniej grzyby i drobno posiekany koperek.
Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z kaszą, ziemniakami lub chlebem.
Smacznego :)