Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna odmiana zwykłych pulpecików mielonych :) Dodatek marchewki nadaje pulpecikom pyszny smak :)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy delikatnie na patelni posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Szczypiorek i natkę pietruszki kroimy drobno. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, cebulką, szczypiorkiem i natką pietruszki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
Marchewki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do masy mielonej. Dodajemy otręby lub bułkę tartą, by utworzyła się masa odpowiednia do formowania kuleczek. Formujemy pulpeciki.
Pulpeciki podsmażamy na patelni, następnie podlewamy wywarem z kostki rosołowej/wołowej. Dusimy pulpeciki około 40 minut. Gdy będą gotowe, wyciągamy je i zagęszczamy sos zaczepką z wody i mąki. Wkładamy pulpeciki do sosu i jeszcze 5 minut dusimy. Smacznego! :)