Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, lekki i szybki w wykonaniu obiadek, ekspresowa inwencja twórcza:)
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 663
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 663
Składniki
Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrabiamy na masę, formujemy pulpety i gotujemy na parze około 25 minut.
Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, groszek odsączamy z zalewy. Rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy cebulę i szklimy około 5 minut. Dodajemy marchewkę i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy pomidory oraz przyprawy, dusimy około 10 minut. Dodajemy odsączony groszek i ugotowane pulpety, dusimy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO:)