Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Moja wersja jest akurat z rodzynkami, ale często tez do sernika dodaję żurawinę suszoną, która bardzo lubię.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 19
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 19
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto: Wszystko razem wyrobić i podpiec na blaszce przez 10 – 15 minut do lekkiego zarumienienia w temperaturze 180 stopni C.
Ser: Ser + żółtka + cukier + cukier waniliowy wyrobić na jednolitą masę mikserem. Masło roztopić, ostygnięte dodać do masy. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy, lekko mieszając łyżką drewnianą. Jeśli masa będzie zbyt rzadko to dodać mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodać rodzynki + ewentualnie inne bakalie. Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Polewa: Czekolada gorzka roztopiona w kąpieli wodnej. Na końcu posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO !!!