Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5379
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5379
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 55
Składniki
(Do większej ilości mięsa zwiększyć proporcjonalnie marynatę.) Karkówkę lekko rozbić troszeczkę posolić, wszystkie składniki marynaty wymieszać Układać w naczyniu karkówkę i z każdej strony smarować marynatą ( nie żałować). Tak przygotowana karkówkę wstawić do lodówki (najlepiej na kilka godzin) Ułożyć na blaszce kawałki mięsa i piec ok. 30-40 min w temp. 160-180* pod przykryciem ( wystarczy przykryć folią aluminiową). Karkówkę podawać z opiekanymi ziemniakami i sałatka wedle uznania, ja podaje z sałata, pomidorami oliwkami z sosem winegret