Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie, pyszne i sycące.Można je podawac na różne sposoby! Z sosem,z mięskiem i ze skwarkami,Jak kto lubi
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 53
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 343
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 53
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 343
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Składniki
Połowę ziemniaków wyszorować pod bierzącą wodą i ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zemleć. Pozostałe ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce z małymi otworami, a następnie odcisnąć. Sok odstawić, aby opadł osad, następnie odlać płyn, pozostawiając skrobię. Do miski włożyć ziemniaki gotowane, surowe, skrobię oraz jaja, dodać sól i wyrobić ciasto. Dłońmi oprószonymi mąką formować pyzy i gotować je w osolonym wrzątku 5-8 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pyzy można oblać smalcem i podać z gulaszem pikantnym.