Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla smakoszy ^.^
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10099
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10099
Składniki
Robimy panna cottę:Do rondelka wlać śmietankę i mleko. Podgrzać prawie do momentu zagotowania. Wyłączyć ogień dokładnie wymieszać. Wsypać cukier puder i dodać połamaną na kosteczki białą czekoladę. Mieszać aż do całkowitego roztopienia się czekolady. Trzymać na ciepłej kuchence, pod przykryciem, aby masa za bardzo nie ostygła.
Żelatynę w proszku zalać 1/4 szklanki bardzo ciepłej wody, wymieszać i odstawić do namoczenia na około 5 minut.Żelatynę w proszku lub listki dodać do rondelka z masą. Mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. W razie konieczności bardzo delikatnie podgrzać, gdyby żelatyna nie chciała się całkowicie rozpuścić. Przelać do filiżanek i studzić przez około 1 godzinę. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć potem i w gorącej wodzie na chwilke wstawić i dać na talerzyk.;) Smacznego. Ach, naturalnie posypać cappuccino na około deseru i na deser ;].