Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna, delikatna... Szybka do przygotowania lecz musimy uwzględnić czas zestalenia w lodówce (ok. 3 godziny)
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 77
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 2614
Polecam.
Odsłon: 430
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 77
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 2614
Polecam.
Odsłon: 430
Składniki
Śmietankę zagotowujemy z przeciętą laską wanilii i cukrem (50g).
Chwilkę po zagotowaniu energicznie mieszając dodajemy żelatynę (ważne aby wtedy już nie gotować bo żelatyna traci moc). Odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do kubeczków i wstawiamy do lodówki na około trzy godziny do zestalenia.
Truskawki gotujemy z odrobiną wody oraz resztą cukru.
Następnie owoce rozdrabniamy blenderem oraz przecieramy przez sito i podobnie jak pannacottę odstawiamy do przestygnięcia.
Wyjmujemy pannacottę z pojemniczka (po zamoczeniu kubeczka w gorącej wodzie bardzo fajnie i szybko się odkleja). Polewamy musem i dekorujemy miętą. Smacznego!