Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 15
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 15
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 55
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 117
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 738
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 7287
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 15
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 15
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 55
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 117
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 738
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 7287
Składniki
W rondelku rozgrzewamy mleko, śmietankę, cukier i ziarenka wanilii, aż do zagotowania. Następnie rondelek zestawiamy z palnika. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy ją na kilka minut żeby dobrze namokła. Należy ją dokładnie wymieszać z wodą, żeby nie powstały grudki.
Do rondelka wrzucamy mascarpone i całość miksujemy, dodając na końcu rozpuszczoną żelatynę. Otrzymaną masę wlewamy do foremek. Gotowe porcje przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na ok. 6 godzin.
W małym garnuszku dusimy łyżkę malin, dodajemy do smaku kilka łyżeczek cukru pudru i na małym ogniu ucieramy sos. Pod koniec ucierania dodajemy odrobinę soku z cytryny i całość sosu odstawiamy do ostygnięcia. Deser dekorujemy sosem malinowym, świeżymi owocami. Podajemy schłodzone.