Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną rybkę w ziołach, pieczoną w folii aluminiowej.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36694
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 139
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 86
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 183
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36694
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 139
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 86
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 183
Składniki
Pangę solimy, obsypujemy tymiankiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Dodajemy masła.
Tak przygotowany filet układamy na folii aluminiowej, zawijamy i wkładamy do piekarnika na około 25 -30 minut (temperatura - 180 C). Rybkę podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja lubię jeść pangę z ziemniaczkami i szpinakiem albo z ryżem i marchewką na ciepło. Przedstawiam pomysł na danie z pangą w ziołach z dodatkiem marchewki i ryżu (ryż polałam sosem, który został z poprzedniego dnia), ale równie dobrze można go podać z sosem pieczarkowym lub bez niczego. Do rybki oczywiście cytrynka do smaku.