Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że to jeden z lepszych sposobów podania wątróbki drobiowej. Jednocześnie wiem, że każdy ma swoje smaki. Tak więc proponuję: spróbujcie i oceńcie sami.
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 226
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 473
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 426
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 226
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 473
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 426
Składniki
Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, posypać solą i pieprzem. Następnie wszystkie kawałki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do przestudzenia. W tym czasie przygotować sos: Winogrona umyć, osuszyć. Masło lekko przetopić, dodać owoce, kilka kropli octu i szczyptę soli. Całość podgrzewać na małym ogniu przez 2- 3 minuty, uważając, aby masło się nie przypaliło.
Gdy wątróbka trochę przestygnie, panierować ją w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i ponownie obsmażyć na rozgrzanym oleju. Wątróbkę podawać polaną sosem winogronowym. Smacznego. :)