Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Zachwycające w swojej prostocie, można pałaszować na zimno i ciepło. :)
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 68
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 36
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 82
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 57
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 68
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 36
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 82
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki, dodać szczyptę - dwie kucharka i dusić do miękkości i odparowania wody. Na koniec przyprawić ziołami prowansalskim i pieprzem.
Ciasto francuskie przekroić po długości na cztery równe części. Na dwóch z nich rozłożyć farsz z pieczarek, pozostałymi dwoma przykryć ciasto z farszem i dobrze skleić. Pokroić na kawałki 4-5 centymetrowe. Ułożyć na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor 15-20 min. :)