Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet domowy, którego wykonanie jest ekspresowe i nie wymaga pieczenia.
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 730
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 136
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 730
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 136
Składniki
Wykonanie: Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia mięsa włożyć pokrojony boczek, następnie zmielić w maszynce na gładką masę. Masło utrzeć , dodać kwaśną śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z mięsną masą . Pasztet wyłożyć na salaterkę i podawać dobrze schłodzony z pieczywem.