Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przekonuje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników szpinaku...
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 316
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 66
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 114
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 316
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 66
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 114
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Masło rozpuszczamy w dużym rondlu, wrzucamy umyte, obrane z ogonków i osuszone liście szpinaku. Wyciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dusimy 2-3 min. Dodajemy pokruszony biały ser i pokruszoną fetę, mieszamy. Doprawiamy gałką muszkatołową. Wlewamy śmietanę i dusimy ok 3-4 min. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu i solą do smaku. Do powstałego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron. Podajemy z parmezanem.