Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka historia o tym jak papryka zaprosiła tuńczyka na kolację : )
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Paprykę myjemy i przekrawamy w połowie na 2 części, wydrążamy ostrożnie gniazdo nasienne.
Do każdej z części nakładamy kolejno przyprawionego pieprzem tuńczyka, pomidory i posiekanego ananasa.
Wszystko posypujemy bazylią i polewamy olejem z pestek winogron lub oliwą.
Zawijamy w folię lub wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.