Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Dzisiaj propozycja błyskawicznej przekąski, bardzo łatwej do zrobienia, a przy tym niezwykle oryginalnie i dekoracyjnie wyglądającej. Będą to parówki w cieście francuskim. Tak podane parówki z pewnością mile zaskoczą biesiadników przy stole.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 688
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 188
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 139
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 528
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 688
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 188
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 139
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 528
Składniki
Na początek odmierzam sobie takie kawałki ciasta, abym mogła nimi swobodnie owinąć każdą parówkę.
Owijam ciastem parówkę, dobrze zlepiam brzeg ciasta, a końcówki po obu stronach spłaszczam.
Z dwóch stron parówki układam patyczki do szaszłyków. Tnę parówkę w plasterki grubości około 0,5 cm, jednak nie nacinam plasterków do końca – zapobiegają temu właśnie ułożone patyczki.
Wywijam parówkę w kółeczko, tak aby nie przecięta część ciasta znajdowała się wewnątrz, końcówki zlepiam, a plasterki rozkładam równo, jak płatki kwiatka. Przenoszę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pędzelkiem zanurzonym w rozkłóconym jajku smaruję dokładnie każdy „parówkowy kwiatek”.
Piekę w 180 stopniach przez 20 – 25 minut. Podaję na ciepło, na przykład z keczupem. Smacznego!!!