Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim - doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 87
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 100
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 114
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 76
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 87
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 100
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 114
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 76
Składniki
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm. Plasterki sera posypujemy słodką papryką. Owijamy parówki serem (dłuższym bokiem i papryką do parówek), a następnie paskami ciasta.Ja zostawiam końce parówek nieowinięte-fajnie wyglądają i super się przypiekają. Ciasto lekko dociskamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.
Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym.
Możemy pokroić parówki w krążki i podawać jako zimną przekąskę. Smacznego :)