Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, ktore po dobowym lezakowaniu rozplywa sie w ustach
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 27
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 29
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 270
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 27
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 29
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 270
Składniki
z 5 jajek, 6 łyżek mąki, cukru 1 łyżki proszku upiec biszkopt, z reszty maki 1 k margaryny 1 jajka, żółtka, cukru pudru, śmietany i proszku zagniesc ciasto kruche, schlodzic w lodowce, podzielic na 4 czesci, z 1 czesci upiec polacek w takiej samej formie jak biszkopt, z pozostałych 3 rozwalkowac na prostokąt kazdy osobno posmarowac powidlem i posypac orzechami, zwinac w rolade i upiec na złoty kolor w 200st przez 20-30 min.,
ugotowac budynie na mleku, schlodzic i utrzec z margaryna, galaretki przygotowac wg. przepisu na opakowaniu,
na cienki placek kruchy nalozyc czesc kremu, na kremie polozyc rolady w odstepach pomiedzy nie wlożyc tężejaca galaretke, schlodzic w lodowce reszte kremu rozsmarowac na galaretce i roladach i przykryc biszkoptem, polac polewa, najlepiej ciasto pozostawic w lodowce na noc lub na 24h bo rolady w srodku sa dosyc twarde trzeba poczekac az odwilgan wtedy ciasto jest super.... smacznego