Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cudownie czekoladowe z dnia na dzień mają coraz bardziej intensywny smak :)
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 151
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25576
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 796
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 655
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 151
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25576
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 796
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 655
Składniki
Cukier , olej i kakao wyrabiamy dobrze mikserem , następnie dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii , mieszamy ,aż składniki się ze sobą dobrze połączą . Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą , dodajemy do ciasta i dobrze wyrabiamy. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 20 minut.
Cukier puder przesiewamy na duży talerz , ciasto nabieramy łyżką i obtaczamy dobrze w cukrze pudrze lekko spłaszczając .Kładziemy na wyłożonej papierem blaszce w 2-3 cm odstępach (ciasteczka bardzo rosną dlatego nie róbcie dużych :) i pieczemy ok. 15 minut w 170 C . Pilnujemy ciastek , gdyż lubią się przypalić od spodu , mogą być lekko miękkie , ale to nic gdy ostygną będą twardsze dlatego nie przeciągajcie zbytnio czasu pieczenia .