Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo łatwe w wykonaniu a przede wszystkim bardzo zdrowe i bez cukru ani jajek... :)
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4375
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 118
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4375
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 118
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Składniki
Ciasto na pierogi: do mąki z solą dodawać po kilka łyżek wody (letniej) i zagniatac, ciągle dolewajac wodę, aż uzyskamy jednolite ciasto. Odłożyć, by odpoczelo -na 7-10 min.
W tym czasie przygotuj farsz. Twaróg ucierać z aromatem i miodem. -jak będzie za mało słodkie doslodzic cukrem WAN. , a jak za słodkie to dod. Więcej twarogu. .. Ciasto rozwałkować podsypujac mąka, ( na ok. 2-3mm grubości). Wykrawac szklanką koła i nakładać na środki łyżeczkę farszu, zlepic i docisnac widelcem. Gotować w osolonej wrzącej wodzie aż wypłyna. Podawać na ciepło np. Z jogurtem naturalnym lub polane miodem...SMACZNEGO! !!