Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo mi posmakował ten sos i z pewnością będę powtarzała, szukając przepisu natrafiłam też na takie z dodatkiem boczku, ale ja z niego zrezygnowałam bo akurat nie miałam
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 77
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 310
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 77
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 310
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Składniki
Gotujemy makaron al dente. Zostawiamy sobie ok 1/2 szklany wody po makaronie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przez chwilkę przesmażamy żeby się cebula zeszkliła. Dodajemy płatki chilli. Wlewamy wódkę i gotujemy 3 minuty. Dodajemy pomidory; zmniejszamy gaz i gotujemy około 15 minut.
Po tym czasie wlewamy śmietankę dodajemy masło, doprawiamy pierzem i solą do smaku i chwilkę gotujemy. Wrzucamy makaron i łączymy z sosem. Gotujemy przez około 2 minuty w razie potrzeby gdyby sos był za gęsty dolewamy wodę po makaronie. Przekładamy na talerze i jemy :)!