Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…babeczki są przepyszne, mięciutkie i maślane nie można poprzestać na jednej. Pfitzauf podczas pieczenia wyrosną, a potem lekko opadną i zapadną się, ale jak napisała Monika tak właśnie ma być. Z podanych składników upiekłam 8 babeczek
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 420
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2264
Bogaty sos jogurtowy z dodatkiem pecorino romano i anchois. W sosie znajduje...
Odsłon: 134
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 154
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 420
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2264
Bogaty sos jogurtowy z dodatkiem pecorino romano i anchois. W sosie znajduje...
Odsłon: 134
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 154
Składniki
Do garnka wlewamy mleko dodajemy masło, cukier, sól; zagotować. Na gotujące się mleko wsypywać mąkę, cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od łyżki.
Ciasto lekko przestudzić. Następnie wbijać pojedynczo jajka, mieszając mikserem. Foremki do muffinek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Napełnić je ciastem do 3/4 wysokości i piec ciastka w 180C przez około 40 minut na jasnobrązowy kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.