Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - kwaskowy deser porzeczkowy - pychota - tu w wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :) Idealny deser na nadchodzące upały :)
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 378
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 134
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 378
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 134
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 665
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia. Porzeczki (kilka zostawiamy do ozdobienia) miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru. Śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Połowę przekładamy do zmiksowanych owoców. Do obu pianek dodajemy żelatynę. Odstawiamy na 20 minut do lodówki. Nakładamy na spód białą piankę, na nią porzeczkową. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy porzeczkami. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)