Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale zarazem bardzo smaczna przekąska.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 697
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 136
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 204
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 297
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 251
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 697
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 136
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 204
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 297
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 251
Składniki
Pieczarki obrać, oddzielić trzony, kapelusze lekko wydrążyć, posolić, posypać pieprzem. Trzonki i wydrążone części pieczarek drobniutko posiekać, udusić na maśle wraz z drobno posiekaną cebulą. Gdy będą miękkie, dodać surowe jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki. Masę dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu do zapiekania z dodatkiem tłuszczu i odrobiny wody. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Podawać na ciepło z chrzanem (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-chrzan-wielkanocny,105698.htm) Smacznego.