Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, intensywne w smaku buraczki, które doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Polecam.
Odsłon: 1210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5980
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 1210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5980
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 182
Składniki
Buraki myjemy, odcinamy końce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 1 godzinę i 15 minut. Ostudzone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy do utworzenia delikatnej zasmażki. Do zasmażki dodajemy starte buraczki, maślankę, cukier brzozowy, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i zakwaszamy sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Wszystko zagotowujemy, często mieszając. Życzę smacznego! :)