Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1172
Polecam.
Odsłon: 249
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 45
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 300
Polecam.
Odsłon: 1172
Polecam.
Odsłon: 249
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 45
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 300
Składniki
Wodę na syrop wlać do garnka i rozpuścić w niej cukier. Zagotować i pozostawić bez mieszania 5 min na małym ogniu, po czym zdjąć z kuchenki. Dodać sok jabłkowy i odstawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żaroodporną formę wysmarować połową masła. Jabłka umyć, osuszyć i z każdego wyciąć specjalnym nożem gniazdo nasienne. Następnie obrać od góry do 1/3 wysokości i ustawić jedno przy drugim w formie. Każde jabłko polać przygotowanym sosem.
Galaretkę wymieszać z rodzynkami, sokiem z cytryny i migdałami i napełnić masą owoce. Formę wstawić do gorącego piekarnika na 40 minut, aż jabłka będą miękkie.
Resztę masła rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim płatki owsiane. Jabłka wyjąć z piekarnika i nieco przestudzić. Na każdym umieścić kulkę lodów, posypać płatkami owsianymi i natychmiast podawać.