Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłko z orzechami laskowymi i sosem słodko-kwaśnym to idealna przystawka na jesień.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 403
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23641
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 100
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 403
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23641
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 100
Składniki
jabłko przekroić w proporcjach 1/3 do 2/3. Z większej części wydrążyć nasiona. Upiec w piekarniku (nagrzanym do 180 stopni) aż będzie miękkie. Ubić białko z cukrem. Dodać ser mascarpone i orzechy laskowe (uprzednio rozdrobnione) i delikatnie wymieszać. Napełnić upieczone jabłko i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem słodko-kwaśnym. Gotowe. Smacznego!