Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało popularne w Polsce a naprawdę godne polecenia
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Składniki
Kasztany kładziemy płaską częścią do dołu i nacinamy po krzyżu górną część
Przekładamy kasztany np na patelnię i zalewamy wrzątkiem. Obracamy kasztany tak żeby nacięcie było skierowane ku dołowi. Zostawiamy na ok 10-15 minut.
Odcedzamy kasztany i układamy na blasze do pieczenia, płaską stroną do dołu. Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok 180''C i zostawiamy na ok 15 minut.
SMACZNEGO