Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo lekkie i delikatne pulpeciki z łososia oraz ekspandowanego amarantusa, które mogą być zdrową przekąską energetyczną lub być serwowane jako danie główne z rozmaitymi dodatkami. Konsystencja pulpecików przypomina delikatne i mięciutkie bułeczki. Danie w 100% bezglutenowe.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 123
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 270
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 483
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 123
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 270
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 483
Składniki
Filet z łososia mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy w rozdrabniaczu. Zmieloną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy amarantus, 1 jajko oraz przyprawy: koperek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałego farszu formujemy małe pulpeciki, wcześniej smarując dłonie oliwą z oliwek.
Pulpeciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Gotowe pulpeciki podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują z delikatnym sosem czosnkowym lub szpinakiem na ciepło. Życzę smacznego! :)