Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalny przepis na pieczone. proziaki. Przepis pochodzi z Bieszczad.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 14
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 18
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2670
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1116
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 14
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 18
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2670
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1116
Składniki
Wykonanie: Jogurt wymieszać z solą, sodą oczyszczoną, dodać mąkę, jajko i wyrobić ciasto takiej samej konsystencji jak na pierogi w razie potrzeby dodać więcej mąki. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni piec przez 20 minut.