Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne, pachnace pieczonym jabłkiem i piernikiem muffiny
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobna kostkę, posypać 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, 2 łyżeczkami cynamonu, wymieszać.
Połączyć mąkę, cukier, 2 łyżki kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę cynamonu, poł łyżeczki gałki, ćwierć łyżeczki imbiru. W osobnej misce połączyć jajka, olej i mleko. Wlać składniki mokre do suchych, wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencje bardzo gęstej śmietany.
Formę do muffin lub papilotki wypełnić ciastem w 2/3 wysokości, na to położyć po łyżce krojonych jabłek i przykryć "kleksem" z reszty ciasta. Piec w nagrzanym do 170-180 stopni piekarniku ok 30-35 minut. SMACZNEGO