Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre pierogi szybko znikają z talerza.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 121
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1779
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 66
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4907
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 121
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1779
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 66
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4907
Składniki
Ciasto:Z podanych składników ugniatamy ciasto pierogowe.Następnie przygotowujemy farsz ugotowaną i ostudzoną kasze wymieszać z białym serem,jajkami oraz miętą jeśli jest używana.Doprawić cukrem.Farsz wyrobić dobrze ręką. Ciasto rozwałkować,kieliszkiem lub szklanką wycinać kółka,nakładać farsz i zlepiać brzegi w pierogi.wrzucać partiami na wrzącą wodę i gotować do miękkości,przez ok.3 min..Można sprawdzić czy ciasto jest już miękkie,odławiając jednego pieroga na łyżkę cedzakową i dotykając palcem.Pierogi zaraz podawać ze śmietaną.Pierożki można też odsmażać na rozgrzanej patelni z tłuszczem.