Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdradzę Wam przy okazji przepis na najłatwiejsze i najszybsze ciasto na pierogi :)
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4986
Prosta i pyszna sałatka na grilla, która zasmakuje całej rodzinie. Przygotuje...
Odsłon: 9351
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową....
Odsłon: 75
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 3302
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4986
Prosta i pyszna sałatka na grilla, która zasmakuje całej rodzinie. Przygotuje...
Odsłon: 9351
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową....
Odsłon: 75
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 3302
Składniki
Zaczniemy od ciasta na pierogi. Przepis jest niezwykle łatwy, szybki, a co najważniejsze zawsze się udaje. Ciasto wychodzi mięciutkie, dobrze się rozwałkowuje, świetnie lepi i nie rozpada. Wystarczy przesiać mąkę do miski i dolać wrzątku.
Następnie wszystko wymieszać łyżką, żeby się nie poparzyć. Kiedy ciasto lekko przestygnie wyrobić i odstawić na jakiś czas przykryte miską w której je mieszaliśmy.
Potem ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy. Jeśli chcemy żeby pierogi były większe kółka trzeba wykroić szklanką, a jeśli wolimy malutkie literatką. Do każdego kółka nakładamy borówki i sklejamy brzegi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez 3-4 minutki od wypłynięcia. Kiedy są już ugotowane hartujemy je przez chwilkę w zimnej wodzie. Potem przekładamy na talerz, polewamy śmietanką lub jogurtem, posypujemy brązowym cukrem i dekorujemy borówkami. Smacznego !