Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16719
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 130
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16719
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 130
Składniki
Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły, ok. 3/4 szklanki. Gdyby ciasto się kleiło dosypujemy mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy troszkę grubiej i szklanką wykrawamy kółka.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Do garnka z brokułami dodajemy mleko, serek topiony oraz rozdrobniony ser żółty i mieszamy do rozpuszczenia obu serów. Doprawiamy do smaku, gotujemy chwilę na małym ogniu i odstawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodajemy drobno pokrojoną paprykę.
Na każde wykrojone kółko nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy brzegi. Układamy na tacy oprószonej mąką. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 min. Podajemy polane masłem i posypane prażoną cebulką. Smacznego :)