Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne i robi się je szybko i przyjemnie:))
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 196
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 280
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 196
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 280
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Wszystkie składniki ciasta wyrobic , jak na pierogi. Musi być miękkie. Rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać po kawałku jabłka i sklejać, jak pierożki. Można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem.Piec na złoty kolor w tem. 170 st. ok.35min. Można też polać pierożki polewą(po upieczeniu): 1/4 kostki masła-rozpuścić, dodać tyle cukru pudru, żeby powstała masa i dodać aromat pomarańczowy.Polewamy i czekamy, aż zastygnie-super! Smacznego. .