Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa dla kotletów i kurczaka pieczonego!Pyszne,soczyste i inne!!!!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Pierś umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z jogurtem,dodać stary czosnek i sól.Dokładnie wymieszać.
Marchewkę obrać ,przekroić wzdłuż na pół i poszatkować w cienkie plasterki.Pora oczyścić i przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki.
Pierś kurczaka włożyć do marynaty z majonezu i jogurtu,dodać warzywa,wymieszać razem i odstawić do lodówki na ok 2h.Im dłużej tym lepiej.
Potem całość przełożyć od rękawa do pieczenia i piec ok 40 min w 180st.Ja po upieczeniu całość posypałam świeżym koperkiem.
Smacznego!!!!!