Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na kolacje we dwoje :)
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23608
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23608
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Składniki
Pieczarki pokroić i razem z drobno posiekaną cebulą wrzucić na patelnię z odrobina oleju. Podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. W tym czasie w piersiach zrobić kieszonki wzdłuż mięsa (dosyć głębokie) i napełnić usmażonymi pieczarkami, spiąć wykałaczkami aby pieczarki nie wypadły podczas smażenia. Opanierować i smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Z pozostałych na patelni pieczarek zrobić sos pieczarkowy (dodać z torebki). Usmażone piersi ułożyć na talerzach i polać sosem pieczarkowym. Ja podaję z ryżem i świeżą sałatką z kapusty pekińskiej.