Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i syte danie dla wielbicieli krewetek ;)
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 92
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 142
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 103
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 92
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 142
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 103
Składniki
Składniki: 250 g krewetek tygrysich bez pancerza mały słoiczek przecieru pomidorowego 3 średnie cebule 1 duża czerwona papryka 1 papryczka chili (lub pół łyżeczki ostrej papryki) 1 łyżeczka warzywka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Przygotowanie: Obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Papryczkę chili drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodajemy szklankę wody i słoiczek przecieru pomidorowego, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy słodką paprykę, cukier i warzywko. Dodajemy krewetki i gotujemy przez 5 min. Podajemy z ryżem.