Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1119
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11443
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1119
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11443
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (25x40 cm). Pieczemy 20 minut w 170 st.C.
Robimy masę: Ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, 1 łyżką cukru i łyżką mąki. Zagotowujemy. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo budyń. Mieszamy z ananasami.
Pianka kokosowa: Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami. Wkładamy do formy 25x40 cm i pieczemy 20 minut w temp. 170 st.C, aż sie zrumieni.
Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.