Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
20 dag drożdży zalałam 75 ml ciepłego mleka i dodałam łyzeczkę cukru. Po 30 minutach do zaczynu dodałam 2 szklanki przesianej mąki, łyżeczkę soli, łyżeczkę oleju, 75 ml wody. Mąż wyrobił ciasto. Odstawiliśmy przykryte ściereczką na godzinę. Po tym czasie uformowaliśmy ciasto w prostokąt do blaszki. Na to sos: koncentrat ze szczyptą cukru, czosnku i oregano. A teraz czego dusza zapragnie lub lodówka pozwoli. U nas paseczki boczku, cebula, czosnek, papryka, oliwki, oregano, ser. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.