Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje robiona we dwoje;)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 669
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 152
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25590
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 822
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 669
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 152
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25590
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 822
Składniki
Wyrabiamy ciasto na pizze - w tym celu przygotowujemy zaczyn drożdżowy- do miseczki wrzucamy drożdże i ucieramy z łyżką cukru i 2 łyżkami ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy ciepłą wodę, resztę mleka, zaczyn drożdżowy i 2 łyżki oleju. Drewnianą łyżką mieszamy wszystkie składniki i gdy się zgryzą przerzucamy ciasto na blat i dokładnie zagniatamy. Wykładamy ciasto na dużą blachę i wstawiamy do piekarnika na 10 min na 250 stopni. Po tym czasie wyjmujemy je i: smarujemy koncentratem, posypujemy startym żółtym serem, kładziemy pokrojoną cebulę ,paprykę, pieczarki i posypujemy kukurydzą. Pizzę ze składnikami wkładamy do pieca jeszcze na 20 min. Posypujemy bazylią i wcinamy.