Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko. Placuszki z powodzeniem można jeść cały rok, jednak podane w takiej wersji najlepiej jeść latem. Polecam! Jeden z prostszych przepisów.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 218
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 264
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 454
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 218
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 264
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 454
Składniki
W misce umieszczamy kefir, cukier, jajko, sól i mieszamy trzepaczką. Mąkę przesiewamy z sodą i stopniowo dodajemy do masy. Na patelni podgrzewamy tłuszcz 1 - 1,5 cm i smażymy na średnim ogniu placuszki z obu stron. Jeżeli chcemy dodać jabłka, zanurzamy je w smażącym cieście i lekko smarujemy cienką warstwą ciasta z drugiej strony przed odwróceniem. Po upieczeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Najsmaczniejsze będą podane jeszcze lekko ciepłe.
Polewamy placki płynnym miodem i obsypujemy borówkami.