Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,chrupiące takie małe co nie co:)
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 219
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 219
Składniki
Ziemniaki utłuczone z poprzedniego dnia.Dodać do nich mąkę,jajka,kurkumę i surową cebulkę posiekaną w drobną kostkę. Wszystko wyrobić najlepiej ręką na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Na rozgrzany tłuszcz( ja robiłam na maśle klarowanym) kłaść łyżką masę ziemniaczaną i rozklepać na cieniutkie placuszki. Smażyć z dwóch stron,a po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Można podawać ze śmietaną lub sosami. Smacznego życzę!